PAUL BENOIT – BEAUTIFUL LIES

Artiest info
Website
facebook

Label: Zebadiah Records
Info: Hemifran

In september 2019 schreef ik hier mijn eerste recensie over een album van de Amerikaanse singer-songwriter en gitarist Paul Benoit uit Seattle, Washington. Het was zijn toenmalige album “Lost Days Long Nights” waarmee hij me wist te overtuigen van zijn talent als vertolker van gevoelige en knap in elkaar gestoken folk- en Americana-liedjes. Die plaat bleek trouwens al zijn elfde soloalbum te zijn en leidde er destijds toe dat ik ook wat ging grasduinen in zijn eerdere discografie. Daarbij noteerde ik dat twee van zijn vroegere platen jaren voordien ook al gerecenseerd werden voor ‘Rootstime’ met de cd’s “Bluebird” in 2009 en “Ragpickers” in 2012.

Paul Benoit maakte voorafgaand aan zijn solocarrière als gitarist deel uit van de rootsrockformatie ‘Crosseyed’ waarmee twee studioplaten werden opgenomen. In 1997 richtte hij de akoestisch-instrumentale groep ‘Hanuman’ op waarmee muziekgenres als jazz, bluegrass, country en rock’n’roll werden gespeeld en vier platen werden uitgebracht. Maar in 2002 besloot Paul Benoit om een eerste soloplaat uit te brengen onder de titel “Dopamine”. Hij speelde er folk-, country-, blues- en popsongs op en besloot om nadien in deze genres verder te gaan werken op zijn volgende albums.

Dat hij al die tijd trouw is gebleven aan deze muziekstijlen blijkt nu weer uit de tien liedjes die hij componeerde en opnam op zijn allernieuwste plaat “Beautiful Lies”. Daar zijn enkele pure pareltjes bij zoals de albumtitelsong die in duetvorm wordt gezongen met Amilia K. Spicer of het liedje “The Score”, twee nummers die we heel graag aan u zouden willen voorstellen op de bijgevoegde audiovideo’s.

Maar er zijn zeker ook nog enkele andere liedjes die het potentieel hebben om klassiekers in het genre te worden dankzij eventuele coverversies door collega-artiesten. Daarbij tippen we dan voornamelijk op de heerlijke ballads “Let’s Pretend We’re In Love”, “Smoke” en “Crutch”, een tweede duet op deze plaat dat Paul Benoit samen zingt met Michelle McAfee. Om de kwaliteit van dit nieuwe album nog eens extra in de verf te zetten sluit hij op schitterende wijze af met het door Hammond B3-orgel begeleide liedje “Freeways”.

(valsam)
“Seattle, Washington based guitarist and singer-songwriter Paul Benoit is offering ten excellent new songs on his latest record ‘Beautiful Lies’. The heartfelt Americana and folk tracks on this album once again show the great art skills and professionalism of this artist and some songs are destinated to become classics through future cover versions by other famous performers.“ – www.rootstime.be